Harian Metro, 08 Julai 2010 - Faizatul Farlin Farush Khan (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Peningkatan kes kematian akibat jangkitan denggi semakin membimbangkan terutama di kawasan bandar apabila 81 orang direkodkan maut dalam tujuh bulan pertama tahun ini sehingga 4 Julai lalu, daripada 24,240 kes jangkitan yang dilaporkan kepada pihak bertugas.