Berita Harian, 21 Julai 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Lebih 200 kanak-kanak, kebanyakannya berusa 10 hingga 12 tahun yang mengalami trauma teruk akibat peperangan , termasuk kehilangan ibu bapa, adik beradik dan saudara mara, diberikan rawatan pdikologi dan pemulihan menerusi sesi anjuran Pusat Psicho-sosial Al-Amal, dekat Khan Younis, di sini.