Sinar Harian, 10 Mei 2010 (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Kerajaan memperkenalkan satu lagi tabung untuk melatih tenaga kerja Malaysia menjadi pekerja berkemahiran tinggi, dan kali ini untuk sektor Industri Kecik dan Sederhana (IKS) sengan dana permulaan sebanyak RM juta bagi melatih 500 pekerjaan.