Sinar Harian, 12 Mei 2010 (Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd, 2010)
Berdasarkan keputusan peperiksaan SPM 2009 yang diumumkan semalam, jurang perbezaan pencapaian pelajar bandar dan luar bandar dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lalu masih ketara.