Berita Harian, 07 Januari 2010 - Mohamad Sofee Razak (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Ke arah menuju sebuah negara maju dalam segala bidang dan terutama yang membabitkan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) Malaysia menyasarkan penebusan 50 peratus sistem serta jaringan jalur lebar isi rumah di seluruh negara menjelang akhir tahun ini. Tahap penebusan jalur lebar negara sehingga akhir tahun lalu melebihi sasaran iaitu sebanyak 30.8 peratus berbanding sasaran awal 30 peratus dan kita berusaha mencapai penebusan jalur lebar yang lebih luas, menyeluruh dan pantas pada penghujung tahun ini sertatahun berukutnya.