Berita Harian, 18 Februari 2010 - Sharifah Salwa Syed Akil (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Menambah bilangan cuti bersalin pekerja swasta dari 60 hari kepada 90 hari dilihat tidak menjejaskan mutu dan prevasi kerja kakitangan wanita sebaliknya ia berupaya meningkatkan produktiviti selain menjadi satu motivasi kepada mereka.