Kosmo, 16 Januari 2010 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Dengan adanya penerbangan secara terus ke Miri, para pelancong kini berpeluang meneroka keistimewaan yang terdapat di bandar kedua terbesar di Sarawak itu selepas Kuching