Berita Harian, 26 Januari 2010 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kementerian Pengajian Tinggi akan memperkenalkan langkah tertentu untuk memantau kualiti semua universiti dan kolej universiti swasta di negeri ini supaya memenuhi piawaian Kerangka Kelayakan Malaysia bermula tahun ini, manakala bagi kolej swasta pada 2013.