Harian Metro, 07 Januari 2010 - Syah Rul Aswari Abdullah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Luaran banglo putih di Jalan Tabuan, Kuching, kelihatan tidak jauh beza dengan mana-mana banggunan lain yang dibina sebelum merdeka.