Berita Harian, 04 Februari 2010 - Rosniza Md Taha (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Dalam hadis yang diriwayatkan Imam Bukhairi, Rasulullah SAW bersabda, "sesungguhnya Habatus Sauda adalah ubat segala penyakit, kecuali kematian".