Berita Harian, 01 Februari 2010 - Sharifah Salwa Syed Akil (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kerajaan digesa menetapkan syarat hanya ibu bapa berpendapatan kurang RM5,000 sebulan, mempunyai tanggungan ramai, tinggal di bandar besar dan luar bandar diberi keutamaan untun pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).