Berita Harian, 18 Februari 2010 - Nik Salida Suhaila Nik Saleh (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Apabila ada pemalsuan sijil dan logo halal untuk produk makanan dan gunaan, ia adalah strategi pihak pengeluar barangan terbabit untuk mengusai pasaran Muslim, bukan saja di Malaysia, malah seluruh dunia. Mereka tidak mengambil faktor hukum halal dan haramnya kerana menganggap pulangan material lebih utama berbanding dosa dan pahala.