Kosmo, 28 April 2010 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Beberapa binaan kayu yang didakwa sebahagian daripada bahtera Nabi Nuh ditemui oleh kumpulan penjelajah China dan Turki di sebuah lereng curam setinggi 4,000 meter di Gunung Ararat, timur Turki kelmarin.