Kosmo, 28 Februari 2010 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2010)
Sebahagian besar Chile termasuk ibu negara, Santiago lumpuh dilanda gempa bumi paling kuat dalam sejarah dengan ukuran 8.8 pada skala Richter yang meragut 122 nyawa setakat ini.