Berita Minggu, 28 Februari 2010 - Rohaniza Idris (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2010)
Kali pertama masyarakat Malaysia mendengar perkataan El Nino kira-kira 14 tahun lalu, iaitu ketika El Nino yang disifatkan paling teruk melanda negara dan rantau ini.