Kosmo, 04 Januari 2010 - Nor Shafawati Yup (Utusan Melayu (M) Bhd, 2009)
Pihak berkuasa tempatan (PBT) mempunyai kuasa untuk meningkatkan kadar bayaran untuk meningkatkan kadar bayaran kepada syarikat pengiklanan luar melibatkan papan iklan gergasi (bilboard) di kawasan masing-masing.