Berita Harian, 30 Disember 2009 - Haspaizi Mohd Zain (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Persatuan Institut Memandu malaysia (Pima) mengakui tiada kurikulum khusus bagi melatih pemandu bas dua tingkat dan kurikulum yang digunajan juga memerlukan kepada pembaharuan sekiranya ingin melahirkan pemandu profesional.