Berita Harian, 24 Oktober 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Selaras langkah kerajaan meletakkan pengankutan awam bandar sebagai salah satu Bidang Keberhasilan Utama Negara(NKRA) demi meningkatkan produktiviti negara dan mengurangkan masalah kesesakan lalu lintas, kerajaan akan melaksanakan beberapa langkah bagi memastikan sistem pengangkutan awam negara lebih cekap dan berkesan.