Harian Metro,10 Julai 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Bertha Hertogh atau Natrah nama Islamnya pada satu ketika, dilaporkan meninggal dunia di kediamannya di Huijbergen, Belanda, kelmarin.