Berita Harian, 04 September 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Ini adalah seruan daripada Kementerian Kesihatan kepada seluruh rakyat Malaysia kerana virus ini sudah menyebabkan kematian melebihi 70 orang di negara ini saja dan ribuan di seluruh dunia. Adakah rakyat Malaysia akan mulakan tindakan yang lebih drastik?