Sinar Harian, 20 Oktober 2009 - Nurkhairini Jumari (Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd., 2009)
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan sambutan Hari Malaysia pada 16 September setiap tahun, diisytiharkan sebagai cuti awam untuk seluruh negara mulai tahun depan.