Kosmo, 10 Julai 2009 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2009)
Tanggungjawab pengeluaran sijil Halal Malaysia yang sebelum ini dikendalikan Perbadanan Kemajuan Industri Halal (HDC) dikembalikan kepada Jabatan Kemajuan Serta Merta.