Metro, 19 July 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Seramai 130,948 siswazah menganggur dan 169,811 belia yang tidak memiliki ijazah mendaftar di portal www.jobsmalaysia.gov.my bagi merebut 128,841 jawatan yang ditawarkan dalam pelbagai sektor .