Berita Harian , 21 Julai 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Tun Dr mahathir Mohamad berkata bukan Melayu perlu mengambil kira pengorbanan orang Melayu yang sudah banyak berkorban bagi memenuhi tuntutan kaum lain demi keamanan dan perpaduan negara.