Berita Harian , 04 June 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Pernahkah anda merasa mata kering, berair, letih dan sukar menumpukan perhatian kepada objek yang dilihat? Kawan-kawan pernah menegur atau mengatakan mata anda merah dan tidak bermaya pada keesokan harinya? Masalah ini bukan hanya dialami oleh orang dewasa, malah turut membelengu kanak-kanak.