Berita Harian, 04 June 2009 - Sariha Mohd Ali (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Umum sudah mengetahui bahaya wabak demam denggi dan pelbagai pihak berusaha mengatasi masalah itu dengan memastikan kawasan perseketaran bersih daripada menjadi lubuk pembiakan nyamuk aedes. Berdasarkan statistik sehingga 18 April lalu, sebanyak 16,684 kes denggi membabitkan 40 kematian dilaporkan si seluruh negara dan jumlah ini jauh lebih tinggi dari tempoh sama tahun lalu yang mencatatkan 11,386 kes dengan 29 kematian.