Berita Harian , 04 Jun 2009 - Wan Marzuki Wan Ramli (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Amat sinonim dengan musim citi persekolahan , masyarakat akan mengambil kesempatan mengadakan walimah atau kenduri kahwin. Ada yang menerima undangan dua hingga tiga jemputan pada hari tertentu. Di bandar besar atau desa terpencil, kenduri ini akan berlangsung dalam suasana cukup meriah tanpa mengira kemampuan ekonomi sesebuah keluarga.