Sinar Harian, 18 Januari 2009 - Mohd Idros Mohd Ali (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2009)
Ketua Menteri, Lim Guan Eng berharap Pulau Pinang akan menjadi negeri pertama dalam Malaysia yang berjaya menghapuskan kemiskinan tegar dalam kalangan rakyatnya pada 8 Mac 2009.