Harian Metro , 28 Januari 2009 - Madzlina Nordin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Keputusan kerajaan memanggil sidang khas Parlimen pada 12 Januari lalu sebagai satu tindakan konsensus menggambarkan kebencian seluruh rakyat Malaysia terhadap Palestin. Melalui sidang tergempar berkenaan, semua Ahli Parlimen sama ada daripada kerajaan dan pembangkang menjadi jurucakap rakyat di kawasan masing-masing mengutuk kezaliman tentera rejim Zionis yang tidak berperikemanusiaan dan sangat kejam ke atas rakyat Palestin.