Kosmo, 02 Jun 2009 - Aqmar Alladad (Utusan Melayu (M) Bhd, 2009)
Pulau Perhentian di kalangan pelancong terkenal dengan keindahan dasar lautannya. Namun, dikalangan jurutera sistem janakuasa hibrid, di situlah letaknya stesen janakuasa hibrid pertama di Asia yang memastikan pulau itu beroperasi dengan sumber semula jadi