Metro Ahad, 15 March 2009 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Mengikut statistik Jabatankebajikan Masyarakat (JKM), sejumlah 50 kes buang bayi dicatatkan sepanjang Januari hingga September 2008 dengan pasangan Melayu mencatatkan jumlah tertinggi iaitu 36