Sinar Harian, 25 Februari 2009 (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2009)
Peranan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) kini tidak hanya tertumpu kepada aspek kebajikan malah aktif dalam menyuarakan perkara yang membabitkan isu berkaitan ketuanan Melayu dan Islam.