Berita Harian, 31 Januari 2009 - Nik Hariff Hassan (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2009)
Sekali lagi, baru-baru ini kita diperlihatkan dengan kuasa Allah yang Maha Agung iaitu kejadian gerhana matahari. Matahari yang bercahaya di siang hari penuh purnama secara tiba-tiba hilang cahayanya sedikit demi sedikit sehinggalah tiada lagi cahaya kelihatan.