Kosmo, 23 April 2009 - Subashini Rajandra (Utusan Melayu (M) Bhd, 2009)
Bagi semua haiwan yang pernah mendiami permukaan Bumi, ikan paus biru ternyata merupakan haiwan terbesar pernah direkodkan dalam sejarah. Untuk gambaran ringkas, bayangkan saiz seekor paus biru dewasa ada;ah dua kali ganda ukuran bas Intrakota dengan panjang melebihi 100 kaki.