Berita Harian, 28 Jun 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Kementerian Pelajaran menerusi Jabatan Pendidikan Islam dan Moral (Japim) mempergiatkan perlaksanaan kokurikulum berteraskan bahasa Arab dalam memupuk minat pelajar terhadao bahasa Al-Quran itu.