Utusan Malaysia, 30 Jun 2008 - Rafidah Mohd.Arifin (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Objectif penubuhan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) ialah untuk melahirkan para cendikiawan, ahli akademik dan juga professional.