Mingguan Malaysia, 22 Jun 2008 - Mohammad Yasir Jaafar (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Kejayaan serta sambutan yang menggalakkan dariapada orang ramai di atas kehadiran komputer tablet buatan tempatan 'PC makcik' sebelum ini mendorong MIMOS Berhad (MIMOS) untung menghasilkan dua lagi model komputer tablet iaitu Jen-ii dan terbaru merupakan model Idola.