Mingguan Malaysia, 20 April 2008 - Mustafa Kamal Basri (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Dunia kini berdepan dengan krisis makanan yang agak serius. Kebanyakan negara bukan sahaja sedang menghadapi kenaikan harga barangan makanan yang ketara berikutan peningkatan harga minyak mentah global, tetapi juga kekurangan bekalan makanan, kerana masalah cuaca dan bencana alam.