Mingguan Malaysia, 20 April 2008 - Zulkiflee Bakar (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
"Umat Islam hari ini bukan umat yang kuat, baik di dunia begitu juga di negara ini. Umat Islam tidak boleh berpecah kepada kumpulan-kumpulan kecil hingga akhirnya menjadi umat yang lebih lemah. Umat Islamjangan terlalu taksub berselisih hingga ke peringkat 'berkerat rotan, berpatah arang'. Umat Islam haruslah arif lagi bijaksana memastikan antara permata dan kaca.