Utusan Malaysia, 24 March 2008 - Adam A. Kadir (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Dalam tahun 1980, Sultan Azlan Shah, ketika itu Ketua Hakim Negara, telah mengingatkan bahawa 'mahkota' akan hanya medapat tempat di Muzium kalau institusi raja terkandas dalam menjalankan tugasnya yang sebenar. Seri Paduka Banginda melunaskan pendapat itu dalam titah ucapan di Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.