Berita Harian, 28 Jun 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Tekanan di tempat kerja boleh menjejaskan prestasi dan tingkah laku individu, bukan saja terhadap pekerjaan , malah seluruh kehidupannya. Oleh itu, pengurusan prestasi diri amat diperlukan dalam menangani pelbagai keadaan dihadapi dalam pekerjaan supaya individu itu terus mantap dan tingkah lakunya juga seimbang.