Berita Harian, 28 Oktober 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Kenyataan Lembaga Kemajuan Industri Malaysia (MIDA), menunjukkan industri plastik yang membabitkan 1,500 pengilang di seluruh negara menggunakan bahan resin di dalam operasi pengeluarannya.