Berita Harian, 03 November 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Kejadian banjir disebabkan hujan lebat di utara tanah air baru-baru ini khususnya di Pulau Pinang, Kedah dan Perak dilihat sebagiai fenomena bencana alam yang biasa terjadi di negara ini.