Kosmo, 15 Oktober 2008 - Noor Hasliza Nusi (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Negara bakal menyambut kemerdekaan kali ke-51 pada 31 Ogos ini. Soalannya, adakah remaja kita 'mencapai kemerdekaan'dalam erti kata yang sebenarnya?