Berita Harian, 03 Disember 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Arkib Negara Malaysia menyambut Hari Arkib 2008 kelmarin. Peranan dan tanggungjawbnya begitu penting untuk menjaga dan memelihara arkib dan rekod awam apabila draf undang-undang Arkib Negara Malaysia ditulis oleh Parlimen pada 1966.