Berita Harian, 03 November 2008 - Roselan Ab Malek (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Kuala Lipis sesuai sebagai destinasi program satu hati kerana di sini terdapat banyak tinggalan sejarah dan menjadi transit pelawat berkereta api ke Taman Negara, Kelantan seerusnya ke Thailand - Mohamad Shahrum Osman(Ahli Parlimen Lipis)