Berita Minggu, 08 Ogos 2008 - Mohd Azrone Sarabatin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Bapa Kemerdekaan Sabah, Allahyarham Tun Datu Mustapha Datu Harun bukan sahaja dikenali sebagai penjuang menuntut kemerdekaan, beliau juga adalah tokoh yang berjaya mengembangkan syiar Islam di negari kelahirannya.