Berita Minggu, 29 Jun 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Kerajaan mahu menjadikan Kuala Lumpur sebagai hab antarabangsa dalam bidang kebudayaan dan kesenian yang akan meletakkannya sebagai kota kosmopolitan yang mempamerkan kepelbagaian tradisi dan adat resam. kata Menteri Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.