Harian Metro, 23 Julai 2008 - Isma Ismail (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Memiliki air terjun setinggi 303 meter dan diiktiraf sebagai tertinggi di Asia Tenggara sudah cukup untuk menggambarkan keunikan Gunung Stong yang terletak di Taman Negeri Stong di pesisiran Banjaran Titiwangsa, Kuala Krai, Kelantan.