Sinar Harian, 09 November 2008 - Noor Azura Sahril (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2008)
Pemilik kenderaan NGV yang didapati mengubah suai kenderaan enjin mereka boleh dikenakan tindakan mengikut Kaedah Kenderaan Motor (Pembinaan dan Kegunaan 1995) iaitu denda tidak melebihi RM5000 atau dipenjara tidak melebihi 2 tahun ataupun kedua-duanya sekali.